Use it Again

27-02-2012

Ampelhaus, Oranienbaum (D).
Use it again


De eerste tentoonstelling die stichting Orangemann organiseert zal plaatsvinden in het Ampelhaus in Oranienbaum (Duitsland) met de titel: "Use it Again" en vindt plaats vanaf 28 april 2012.
In hedendaags kunst & design zijn begrippen als re-use, recycling, cradle to cradle, transformatie en consumptie niet meer weg te denken. Vragen als de noodzaak en eindigheid van consumeren, maar ook hoe zich dit verhoudt tot politiek, geloof en macht, zijn momenteel een voedingsbodem van inspiratie. Bij design komt dit tot uiting in innovatieve en creatieve oplossingen om materialen te hergebruiken en te vernieuwen. In de beeldende kunst komt juist de maatschappelijke kant van dit thema aan de orde.
De tentoonstelling laat een breed scala aan producten en autonoom werk zien van zowel gevestigde namen als verrassend talent dat nog onbekend is. Voor allen geldt dat er op zeer verschillende wijze met dit thema wordt omgesprongen. Sommige werken bieden een praktische oplossing voor hergebruik. Andere werken roepen juist vragen op over dit thema. Er worden veel verschillende en verrassende werken getoond waarvan het vaak ook niet direct zichtbaar is dat er sprake is van "Use it Again”.
Richard Hutten is betrokken bij de tentoonstelling als adviseur en zal daarnaast ook werk tonen in het Ampelhaus.

Deze tentoonstelling valt samen met de grote zomertentoonstelling in het paleis van Oranienbaum. Het paleis staat een half jaar in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp en mode in combinatie met historische objecten. Het Ampelhaus bevindt zich op 200 meter van het paleis.

Meer informatie:

http://www.orangemann.nl/