“Utopia, Hedendaagse kunst met Minigolf”.Catalogus uitgegeven ter gelegenheid van de tentoonstelling Utopia.
Uitgave: CC Scharpoord, Knokke-Heist (B), 2008.
'Kop van Jut'.

Mijn bijdrage aan de tentoonstelling Utopia betreft een tot kermlsattractie omgebouwde bestaande minigolfbaan, beter bekend - tenminste in Nederland - als 'Kop van jut'.
Mijn ontwerp combineert de standaard hole van bet midget golf met de zogenaamde kop van jut. Een ander behendigheidsspel dat op kermissen te vinden is. Het is de bedoeling dat de speler met een aangepaste stick op een hefboom slaat waardoor de golfbal verticaal door een doorzichtige buis geschoten wordt. Aan het einde van de buis, dat is ter hoogte van de put, is er een groot formaat fietsbel gemonteerd dat opklinkt wanneer de golfbal het hoogste punt bereikt heeft.
Het is de bedoeling dat de spelers om de beurt proberen de bel te raken. Wanneer er twee of meerdere spelers uit een zelfde ronde de bel geraakt hebben, volgt er een nieuwe ronde waarin deze spelers opnieuw tegen elkaar uitkomen. Het spel gaat net zo lang door tot er één speler overblijft.
Met mijn ontwerp hoop ik dat er iets van een macho-invloed in de sport zal doordringen.
De sport van het minigolven heeft mijns inziens te kampen met een imagoprobleem. Over het algemeen wordt deze sport gezien als een campingsport of vakantiebezigheid. Het is een sport dat hoofdzakelijk als tijdverdrijf tijdens de vakantie uitgeoefend wordt. Net als het in weer en wind dragen een korte broek overigens. Een partijtje midgetgolf wordt bij aanvang serieus genomen met inachtneming van de spelregels, want die b1ijken er wel degelijk te zijn. Maar al snel slaat de meligheid toe. Het is tenslotte vakantie; alles mag en niets hoeft.